ComeOn! brengt ouderen en jongeren muzikaal bij elkaar in Garmerwolde

 

In Garmerwolde is een bijzonder project aan de gang, waarbij ouderen en jongeren samen popmuziek maken en elkaar zo beter leren kennen. Op zaterdag 4 april treden ze samen op in het dorpshuis van Garmerwolde. 

Flyer ComeOn enkel

Dit gebeurt in het kader van ComeOn!, een intergenerationeel project dat gerealiseerd wordt met steun van de Europese Commissie binnen het kader van het Lifelong Learning programme. Het wordt in vijf Europese landen (Nederland, Italië, Spanje, Hongarije en Roemenië) uitgevoerd. De Rijdende Popschool is benaderd door ICDI (International Child Development Initiatives) uit Leiden om het project in Nederland vorm te geven. 

 

Jongeren van twee bandjes van Popschool Garmerwolde zijn gekoppeld aan het Gemengd Mannenkoor Garmerwolde en ze zijn gevraagd samen een paar liedjes te kiezen en in te studeren. Naast het muzikale gedeelte zijn er in het dorpshuis een aantal groepsbijeenkomsten geweest waarin de jongeren met de ouderen gesprekken voerden over sociale thema’s. Het slotconcert is met behulp van de deelnemers georganiseerd. 

 

Het concert is op zaterdag 4 april om 19.30 uur. De toegang is gratis!

 

Naast een gezamenlijk optreden zullen de bands en het koor ook nummers uit hun eigen repertoire spelen.