Popschool

Wat is De Rijdende Popschool

Bij De Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje. Om mee te doen met De Rijdende Popschool hoef je geen instrument te kunnen bespelen en je hoeft ook niets te huren of kopen. De muziekschool komt naar de dorpen toe met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie.

Wat doet De Rijdende Popschool

De Rijdende Popschool heeft een bijzonder concept: er wordt lesgegeven in de dorpen door een professionele bandcoach. De muziekschool komt naar de kinderen, jongeren en volwassenen toe.

De bedoeling van de Rijdende Popschool is om het maken van muziek voor zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen toegankelijk te maken. In de bandjes wordt vooral popmuziek gemaakt, waarbij de liedjes door de deelnemers uitgekozen worden, in overleg met de bandcoach.

  • Muziekles in je eigen dorp!
  • Voor iedereen toegankelijk
  • Gratis kennismakingsles
  • Samen muziek maken

In een bandje leer je snel en het is leuk om samen muziek te maken. Het is gebleken dat in dorpen vaak weinig voorzieningen zijn, met name op het gebied van muziek. Daarnaast heeft het maken van muziek een bindende factor. De bandjes geven regelmatig optredens in het eigen dorp (en ook wel daarbuiten), waardoor mensen bij elkaar komen.