Workshops

Naast lessen in dorpen geeft De Rijdende Popschool workshops op scholen en aan bedrijven. Op scholen kan onder meer een reeks van workshops gegeven worden die eindigt met een presentatie. Kijk voor meer informatie op onze pagina Workshops.

Bekijk de agenda van onze huidige workshops.

De Rijdende Popschool op school
In de workshops van De Rijdende Popschool op scholen spelen leerlingen samen in een bandje. Ze hoeven geen instrument te kunnen bespelen. Leerlingen kunnen meebeslissen over welke.
popnummers ze willen leren spelen. Ook bieden we workshops aan waarbij deelnemers in tweetallen leren muziek te produceren op een computer. De groepsgrootte voor alle workshops is maximaal 12 leerlingen. In overleg kunnen we ook werkvormen voor grotere groepen aanbieden.

Play in a Band
Eenmalige workshop van 75 minuten waarbij in een les een popnummer wordt ingestudeerd.

Play a Gig
Reeks van 4 workshops van 75 minuten per keer waarin 2 popnummers worden ingestudeerd. Op de laatste dag kan er een presentatie voor publiek gegeven worden.

Pop en Poëzie

Reeks van 4-8 workshops van 75 minuten per keer waarin de tekst van een bestaand popnummer wordt hertaald of herschreven en met de nieuwe tekst wordt ingestudeerd als band. Op de laatste dag kan er een presentatie voor publiek gegeven worden.

Beats en Lyrics One

Reeks van 2 workshops van 75 minuten per keer, in tweetallen, waarin een beat wordt geproduceerd die online te beluisteren en te downloaden is na de workshop.

Beats en Lyrics Two

Reeks van 4 workshops van 75 minuten per keer, in tweetallen, waarin een beat wordt geproduceerd en een raptekst geschreven en opgenomen. Het resultaat wordt gepresenteerd op de laatste workshopdag.

Ableton Live (gevorderd)

Reeks van 4 workshops van 75 minuten per keer waarin, deelnemers met voldoende kennis over het produceren van muziek op computers, wordt gewerkt aan een song in Ableton Live.

Andere workshopvormen:

Overleg over aanpassingen van het aantal workshops en de inhoud is natuurlijk altijd mogelijk. Ook andere workshopvormen zijn te bespreken. Zo hebben we ook al eens in 10 lessen, samen met leerlingen van een basisschool, de muziek voor de schoolmusical ingestudeerd. De leerlingenbandjes speelden de begeleiding van de liedjes live op het podium.