Ons aanbod

Naast lessen in dorpen geeft De Rijdende Popschool workshops voor bedrijven, de jeugdzorg, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. We bieden zowel eenmalige workshops aan als reeksen. Bij een reeks workshops kan deze eindigen in een presentatie.

Overleg over aanpassingen van het aantal workshops en de inhoud is natuurlijk altijd mogelijk. Ook andere workshopvormen zijn te bespreken. Zo hebben we een keer een projectweek georganiseerd op de George Martens School waarbij leerlingen aan de slag gingen met decor bouwen, dans, muziekproductie en in een bandje spelen. Aan het einde van de week gaven de leerlingen een presentatie waarin alles samen kwam. 

Klik hier voor onze nieuwe productcatalogus in pdf formaat (3.2MB)

Wil je meer informatie en/of zo’n toffe workshop boeken? Neem dan contact met ons op.

Altijd al eens willen drummen, gitaar spelen, piano spelen of willen zingen? Dat kan! De Rijdende Popschool komt naar jouw school toe om samen met jou, je vriendjes en vriendinnetjes samen te spelen in een band. We gaan dan samen aan de slag met echte popnummers uit de Top 40. Je hoeft van tevoren niets te weten of te kunnen spelen, ook hoef je zelf geen instrument mee te nemen. We gaan samen muziek maken!

De deelnemende kinderen vormen samen een popband en kunnen in die band zingen, drummen, gitaar, basgitaar en piano spelen. In 6 workshops van anderhalf uur studeren ze samen met een bandcoach 1 tot 2 nummers in. Dit zijn geen kinderliedjes, maar echte popnummers die veelal in de Top 40 hebben gestaan. De laatste workshop kan een presentatie zijn voor ouders, familie en vrienden. De Rijdende Popschool neemt alles mee wat nodig is om de workshop te kunnen volgen. Het is niet nodig om ervaring te hebben in het bespelen van een instrument.

Doelgroep: 8 – 12 jaar
Max. 12 kinderen
Duur: 60 – 90 minuten
Prijs vanaf: € 300,-

Wil je samen met een producer aan de slag gaan om je eigen track te maken? Dat kan! De Rijdende Popschool komt naar jouw school toe met alles wat daarvoor nodig is. Eerst begin je met het maken van een dikke beat op een laptop in het programma Ableton Live. Dan volgt het schrijven van tekst en uiteindelijk kun je deze rappen of zingen op je zelfgemaakte beat! Het komt dan allemaal samen in een tof nummer.

In dit workshopprogramma gaan kinderen in 6 workshops van anderhalf uur aan de slag met beats te maken, een tekst te schrijven en deze uiteindelijk te rappen of te zingen op de zelfgemaakte beat. Het werkt voor kinderen erg motiverend om op een andere manier bezig te zijn met schrijven en taal. Ook kunnen ze op een laagdrempelige manier beats maken en komt het geheel samen in een tof nummer. Ze krijgen dit nummer na afloop digitaal en de laatste workshop kan een presentatie zijn voor ouders, familie en vrienden. De Rijdende Popschool neemt alles mee wat nodig is om de workshop te kunnen volgen. Doordat er veel aan bod komt in deze workshop, komt er voor sommige onderdelen een andere workshopleider de groep draaien. Deze is dan bijvoorbeeld gespecialiseerd het tekst schrijven of rappen.

Doelgroep: 8 – 12 jaar
Max. 12 kinderen
Duur: 60 – 90 minuten
Prijs vanaf: € 300,-

Weet je hoe elke grote DJ ter wereld is begonnen? Gewoon, door het uit te proberen. En dat kan jij ook doen! Wij nemen alle spullen mee die nodig zijn en we gaan samen aan de slag met beatmatchen, mixen, loops en allerlei effecten! Je leert zo de DJ-controller kennen en draait straks de sterren van de hemel. Supervet!  

Deelnemers leren in 6 workshops de basisprincipes van DJ’en door het zelf uit te proberen. Ze kunnen experimenteren met DJ-controllers onder begeleiding van een professionele DJ en leren zo de basis van het vak. Beatmatchen, mixen, loops, cue-points en allerlei effecten komen voorbij tijdens deze workshop. De laatste workshop kan een presentatie zijn voor ouders, familie en vrienden. De Rijdende Popschool neemt alles mee wat nodig is om de workshop te kunnen volgen.

Doelgroep: groep 3, 4 of 8 – 12 jaar
Max. 12 kinderen
Duur: 60 – 90 minuten
Prijs vanaf: € 300,-

Wil jij een eigen raptekst schrijven en leren hoe je deze het beste kunt spitten op een beat? Dat kan! Samen met een ervaren rapper ga je aan de slag met taal en timing. In rap en hiphop kun je ontzettend veel creativiteit kwijt in taal en samen ga je puzzelen tot een eigen raptekst. Na het schrijven van de teksten komt het spannendste stuk! Hoe spit je namelijk het beste je bars op de beat? Dat komt met hulp van onze rapper helemaal goed. Timing kun je leren!

Deelnemers leren tijdens de workshops een eigen raptekst te schrijven en te rappen op een bestaande beat. Zo kunnen ze op een creatieve manier met taal aan de slag en leren ze van een professionele rapper hoe je het beste je teksten kunt timen op een beat. De Rijdende Popschool neemt alles mee wat nodig is om de workshop te kunnen volgen. Aan het einde van de workshops heeft iedereen een eigen opname om te laten horen aan vrienden en familie.

Doelgroep: 8 – 12 jaar
Max. 8 kinderen
Duur: 60 – 90 minuten
Prijs vanaf: € 300,-

Altijd al samen met je vrienden en klasgenootjes een hit willen schrijven? Dat kan! Samen met onze songwriter laat je je fantasie op de vrije loop en bedenk je waar het nieuwe liedje over gaat. Ga je voor een gevoelig liefdesliedje of een dikke rockhit? Welke sfeer hoort daar bij? Zo puzzel je samen tot een resultaat. Kun jij al een instrument spelen of heb je eerder een workshop Play in a Band bij De Rijdende Popschool gevolgd? Dan kun je niet alleen meezingen met de nieuwe hit, maar ook mee spelen!

Songwriting is er voor deelnemers die al een instrument spelen of die Play in a Band al een keer gevolgd hebben. In plaats van bekende hitjes spelen, gaan ze als band eigen songs schrijven. Ze kunnen zelf bedenken waar het liedje over gaat, wat voor sfeer deze moet hebben en aan de slag met de tekst. De laatste workshop kan een presentatie zijn voor ouders, familie en vrienden.

Doelgroep: 8 – 12 jaar
Max. 8 kinderen
Duur: 60 – 90 minuten
Prijs vanaf: € 250,-

Wil jij alle instrumenten leren kennen die in een band worden gebruikt? Dat kan! Samen met een bandcoach van De Rijdende Popschool ga je op ontdekkingsreis. Spannend! Leer de gitaar, de piano en het drumstel beter kennen en we gaan natuurlijk ook samen zingen. Aan het einde van de reis weet je wat een instrument allemaal kan en heb je alles mogen uitproberen. Supervet!

In 3 workshops gaan kinderen op muzikale ontdekkingsreis onder begeleiding van een muziekdocent. Tijdens elke workshop wordt er een ander instrument uitgelicht en daarnaast is er altijd ruimte om samen te zingen. Gitaar, piano en het drumstel komen voorbij. Ze krijgen uitgelegd wat voor instrument het is en ze kunnen op een digibord voorbeelden zien en beluisteren. Vervolgens mogen ze ook zelf aan de slag en proeven aan de verschillende instrumenten.

Doelgroep: groep 3 en 4
Groepsgrootte: +/- 25 leerlingen
Duur: 60 minuten
Prijs vanaf: € 250,-

Prijs vanaf is inclusief:
2 workshops van 60 minuten
1 uur voorbereidingstijd
materiaalkosten
reiskosten binnen een straal van 35 kilometer