De afsluiting van het project ComeOn! in Garmerwolde afgelopen zaterdag was een groot feest. Jong en oud kwam bij elkaar in een gezamenlijk muzikaal optreden waar ze tien weken naartoe gewerkt hadden. Het Dorpshuis was goed gevuld met dorpsgenoten van kleuter tot hoogbejaard, waarmee de opzet van het project meer dan geslaagd was. 

Ouderen van het Gemengd Mannenkoor Garmerwolde en twee bandjes van Popschool Garmerwolde met jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar werden voor dit project aan elkaar verbonden. Ze studeerden een aantal popliedjes in die ze samen uitgekozen hadden, variërend van All of me van John Legend tot Still haven’t found what I’m looking for van U2. 

Door de gesprekken die voorafgaand aan de repetities gevoerd werden en het gemeenschappelijke doel hebben de ouderen en jongeren elkaar leren kennen en zijn ze wat dichter tot elkaar gekomen. Dit was precies de bedoeling van het intergenerationele project ComeOn!, dat met steun van de EU in vijf landen uitgevoerd wordt.  In Nederland is het project uitgevoerd door De Rijdende Popschool in samenwerking met ICDI uit Leiden.

 ComeOn jong en oud 3