Popsport zoekt Gronings muziektalent!

Popsport helpt jonge, talentvolle muzikanten naar het volgende niveau.

Ben jij iemand met een passie voor muziek en wil je een stap verder komen in je carrière? Dan is Popsport iets voor jou! Bij het coachingsprogramma Popsport worden een jaar lang talenten uit verschillende provincies getraind. Ook in Groningen kunnen muzikanten of bands die zelf hun muziek schrijven zich aanmelden om mee te doen.Het programma is bedoeld voor muziektalenten tussen de 12 en 20 jaar. Bij het coachingsprogramma in Groningen gaan muzikanten aan de slag met verschillende coaches uit de Nederlandse muziekindustrie. Dit wordt gedaan doormiddel van verschillende workshops, optredens, ontmoetingen en coaching. Op deze manier maken de jonge muzikanten in een aantal maanden grote stappen richting het volgende stadium in hun carrière.

Begin 2018 start Popsport met het regionale traject, dit betekent dat er wordt  gestart met het programma in Groningen.Popsport wordt in Groningen georganiseerd door De Rijdende Popschool.  Vanaf hier worden ze begeleid en getraind door coaches tot de showcase. De showcase is het afsluitende project waar de muzikanten en bands laten zien wat ze kunnen. Naast het regionale programma is er ook het verdiepende landelijke programma dat start in september. Hiervoor wordt uit elke provincie één act gekozen. De act wordt gekozen tijdens de Regio Showcase waarbij er door een jury gekeken wordt hoe de muziektalenten zich hebben ontwikkeld als muzikant of band.

Het draait bij Popsport om de jonge talenten en de muziek die wordt gemaakt. Het programma is gericht op alle genres en wordt compleet aangepast op de muzikanten zelf. De genres kunnen verschillen van rock tot jazz, singer-songwriter tot Dj of van rapper tot rockband. Er wordt dus gekeken naar hoe de talenten zich beter kunnen ontwikkelen en wat voor hun de beste manier van werken is. Om mee te kunnen doen aan Popsport is het belangrijk dat ze  zelf de teksten schrijven of  eigen tracks maken. Voor Popsport 2018 kunnen nieuwe muziektalenten zich aanmelden via www.popsport.nl/aanmelden.  Voor de uiteindelijke deelneming wordt er een intake gehouden om te kijken wie ze zijn en wat ze kunnen.

Het landelijk programma is niet voor iedereen maar alleen voor de act die volgens de jury de meeste potentie, motivatie en ontwikkeling heeft. Tijdens Popsport NL gaan ze dieper in op de ontwikkeling onder begeleiding van een personal coach. Tijdens het Popsport Showcase festival krijgen ze de kans om hun talent en ontwikkeling te laten zien. Door middel van het optreden krijgen ze de kans om contacten te leggen voor hun volgende stap in je carrière.

Wanneer ze niet de act of band zijn  die mee mag doen aan Popsport NL, is het traject nog niet afgelopen! De talenten krijgen namelijk de mogelijkheid om member te worden van het Popsport Network. Bij dit netwerk komen ze in contact met andere talenten uit de muziekwereld. Op deze manier wordt er kennis, muziek en contacten met anderen gedeeld. Naast dat biedt Popsport verschillende workshops, speelplekken en inspirerende muzikanten aan. Dit alles zorgtervoor dat de ontwikkeling en voortgang gewoon door blijft gaan en het volgende stadium in de carrières bereikt kan worden.