Popsport Groningen 2020

Popsport, hét talentenprogramma voor jonge bands en acts, gaat weer van start in de provincie Groningen. Getalenteerde en gedreven bands, muzikanten en muzikale acts tussen de 14 en 21 jaar krijgen de kans om vier maanden gecoacht te worden door professionals. Met een divers aanbod aan workshops ontwikkelen zij hun artistieke, zakelijke en sociale skills en maken ze kennis met de muziekbusiness. Van singer-songwriter tot metalband, van pop & rockband tot DJ / producer en van rapper tot jazzband; iedereen tussen de 14 en 21 jaar die méér wil met zijn of haar muziek kan zich aanmelden voor Popsport. Aanmelden gaat via de website van Popsport en kan tot en met 1 april 2020. Popsport Groningen is een samenwerking tussen Stichting Popsport en De Rijdende Popschool.

In april worden de deelnemende bands en muzikanten geselecteerd. Van april tot en met juni volgen de deelnemers gezamenlijke workshops, nemen ze een nummer op, krijgen ze individuele begeleiding en een professionele fotoshoot. Het programma wordt afgesloten met een showcase waar elke act zich presenteert aan fans en publiek. Op deze avond wordt de act die zich het meest ontwikkeld heeft, gekozen om door te stromen naar het verdiepende landelijke traject dat in september van start gaat. Daarnaast worden alle deelnemers member van het Popsport Network. Hierdoor kunnen ze het hele jaar door profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, gratis concertkaarten, speelplekken en meer.

Deelname aan Popsport kost € 200,- per act/band of € 100,- voor solo-artiesten/singer-songwriters. Hiervoor krijg je coaching t.w.v. €2500,-.  Aanmelden voor Popsport Groningen 2020 kan t/m 1 april 2020 via het formulier op www.popsport.nl/inschrijven. Meer informatie over Popsport en inschrijven: popsport@derijdendepopschool.nl of www.popsport.nl.