Gronings Vuur zoekt JONGEREN in Het Hogeland voor Werkplaats DeClick!

Woon je in Het Hogeland en ben je tussen de 12 en 20 jaar? Wil jij samen muziek maken op je instrument of met een de computer (EDM, Beats, rap)? Of op een andere manier de popcultuur verrijken met film, foto, theater of het schrijven van lyrics? Lijkt het je leuk om met leeftijdsgenoten toe te werken naar een productie? Schrijf je dan meteen in voor Werkplaats De Click! Er is plaats voor maximaal 30 jongeren.
Je hoeft niet virtuoos te zijn op een instrument, of veel ervaring hebben om mee te mogen doen. Het belangrijkste is dat je wilt samenwerken en gemotiveerd bent om nieuwe dingen te maken.

Gronings Vuur

Het project Gronings Vuur www.groningsvuur.nl trekt in 2019 en 2020 van gemeente naar gemeente in de provincie Groningen, om met cultuur de kracht die er is op het platteland te laten zien.
In september 2019 doen we als eerste de gemeente Het Hogeland aan. We strijken vanaf 9 september op verschillende plekken neer in deze gemeente. Met kunstenaars, muzikanten, bloggers en andere cultuurmakers uit Het Hogeland vertellen we met kunst en cultuur wat zich afspeelt in Het Hogeland; in het verleden, in het nu, en hoe zien we met elkaar de toekomst?
Dit komt allemaal samen in een eindpresentatie, in het weekend van 11,12 en 13 oktober 2019 in de Enne Jans Heerd in Maarhuizen. Dan laten we zien wat we allemaal hebben gemaakt, verbonden en ontdekt in Het Hogeland. Theatermaker Theo de Groot geeft deze eindpresentatie ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’ vorm.

POPMUZIEK VAN NU in ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’

In Het Hogeland gaan we met De Click www.declick.nl op drie locaties verspreid in de gemeente, workshops organiseren. Dus we komen naar je toe! Dat zijn op iedere locatie de volgende workshops: play in a band, songwritingen digitaal componeren. Computers, apparatuur en instrumenten zijn aanwezig. Uiteraard mag je eigen spullen meenemen. In iedere workshop is ruimte voor 10 deelnemers.

En wil je samen muziek produceren? Dat kan in Werkplaats DeClick, die we op twee dagen in september organiseren in De Meenschaar in Bedum. De werkplaats wordt ingericht met een mobiele opnamestudio, oefenruimtes en ook kleinere werkstations om met computers muziek, film, blogs of andere dingen te maken. In Werkplaats DeClick gaan we twee volle dagen samen werken aan producties, waarbij het maken van eigen muziek de basis is. Onder begeleiding van een professioneel producersteam ga je aan de slag om muziek te produceren en uiteindelijk te releasen.

In de workshops en werkplaats word je o.a begeleid door Sander Koning (Het Kanaal, Vera’s Charm) en Dion Bouwes (Steernvanger), popartiesten die zelf actief bezig zijn met hun eigen carrière.
Uiteindelijk wordt er in elke gemeente van Gronings Vuur een eindproject gepresenteerd, waar popmuziek en popcultuur in meespelen!

Wanneer?

In de eerste helft van september organiseren we workshops in: JC Express in Uithuizen, Jeugdsoos De Zolder in Winsum en De Meenschaar in Bedum. De werkplaats is in de tweede helft van september. Exacte data worden later nog bekendgemaakt, bijv. via Facebook.

Wat moet je doen?

Geef op dat je belangstelling hebt of mee wilt doen. De exacte dagen en tijdstippen volgen na aanmelding. Aanmelden per mail kan via: contact@groningsvuur.nl of online via: www.declick.nl/aanmelden/
Vermeld daarbij je:

  • Naam
  • Woonplaats
  • Emailadres
  • Leeftijd (we delen je in bij leeftijdsgenoten)
  • welke workshop je wilt volgen
  • of je aan de werkplaats wilt meedoen
  • welke interesse je hebt (bv: instrument, computer, theater, foto, blog, veeyaj, dj, visuals, zang, rap)