Workshops

In een aantal dorpen waar we werken geven we ook les aan volwassenen. Ook verzorgen we workshops voor  bedrijven, de jeugdzorg, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Zo hebben wij al workshops gedaan op onder meer Zorgboerderij Schildmeer en voor de Feestweekcommissie in Stedum.

Maar ook in het kader van participatie en reïntegratie kunnen wij een rol van betekenis spelen om mensen te activeren en in beweging te krijgen.

Neem contact met ons op en we  kunnen op maat een geschikte workshop of een serie workshops geven.

Ga naar de pagina voor het volledige aanbod voor scholen:

Workshops voor scholen

Bedrijfsworkshops

Bent u op zoek naar een originele activiteit voor een uitje met collega’s of in het kader van teambuilding? Samen muziek maken bij de Rijdende Popschool is een leuke, nieuwe manier om elkaar beter te leren kennen. Maar het is vooral ook heel leuk om samen muziek te maken. Ook voor bedrijfsworkshops geldt: deelnemers hoeven  geen instrument te kunnen bespelen of noten te kunnen lezen.

Het is mogelijk een bedrijfsworkshop op locatie te laten verzorgen door De Rijdende Popschool. Maar u kunt ook met z’n allen naar dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde komen. Daar kan in overleg catering  verzorgd worden en er is ruimte om meerdere workshops en/of lezingen tegelijk te organiseren.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Workshops voor volwassenen

In een aantal dorpen in Groningen zoals Zeerijp, Garmerwolde en Slochteren zijn er ook volwassenenbands die wij les geven. De deelnemers hebben meestal  weinig of geen ervaring met het bespelen met een instrument. Ook deze bands spelen na 12 weken 3 of meer nummers. En veel van de volwassen leerlingen worden vaak zo fanatiek dat ze individuele lessen er bij nemen en daardoor nog meer progressie boeken. Vaak combineren we de presentaties van de volwassenenbands met die van de kinderen en jongeren.

Een goed voorbeeld is de volwassenenband in Garmerwolde. Na een half jaar gecoacht te zijn door De Rijdende Popschool besloten ze zelf verder te gaan zonder coach maar gaven aan wel gebruik te willen maken van onze apparatuur. Die huren ze nu van ons en af en toe, en als ze dat aangeven regelmatig komt er een coach langs die ze voorziet van tips waarna ze zelf weer een tijdje vooruit kunnen.

Workshops voor de Jeugdzorg

Laat jongeren samen muziek maken en ze vertonen vaak heel ander gedrag dan ze normaal laten zien. In de workshops die we geven koppelen we het sociale en creatieve aspect van muziek maken aan het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel van de deelnemers. Door naar een duidelijk omschreven eindproduct toe te werken geven we de jongeren een gemeenschappelijk doel dat veel energie losmaakt, en vooral heel veel plezier oplevert in het werkproces. Als niet iedereen zich inzet in een band is dat meteen hoorbaar. Als er geen teksten zijn voor de nummers komt de band niet verder en kunnen er geen opnames gemaakt worden, of kan de eindpresentatie niet doorgaan.

In overleg met de opdrachtgever kunnen we op maat een programma samenstellen die past bij de de doelgroep en dat binnen het beschikbare budget gerealiseerd kan worden .

Kinderfeestjes

De Rijdende Popschool doet ook kinderfeestjes! Lekker samen muziek maken en een liedje instuderen. En aan het eind kunnen de kinderen aan de ouders laten horen wat ze hebben gedaan. Een feestje met De Rijdende Popschool kan bij kinderen thuis of in een ruimte in de buurt of in het dorp. Maar een volledig verzorgd kinderfeestje kan ook gevierd worden in dorpshuis De Leeuw in thuisbasis Garmerwolde.  Onze enthousiaste bandcoaches zijn enorm ervaren in het werken met kinderen, dus ze zijn in goede handen! Neem gerust contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte.