In een aantal dorpen in Groningen zoals Zeerijp, Garmerwolde en Slochteren zijn er ook volwassenenbands die wij les geven. De deelnemers hebben meestal  weinig of geen ervaring met het bespelen met een instrument. Ook deze bands spelen na 12 weken 3 of meer nummers. En veel van de volwassen leerlingen worden vaak zo fanatiek dat ze individuele lessen er bij nemen en daardoor nog meer progressie boeken. Vaak combineren we de presentaties van de volwassenenbands met die van de kinderen en jongeren.

Een goed voorbeeld is de volwassenenband in Garmerwolde. Na een half jaar gecoacht te zijn door De Rijdende Popschool besloten ze zelf verder te gaan zonder coach maar gaven aan wel gebruik te willen maken van onze apparatuur. Die huren ze nu van ons en af en toe, en als ze dat aangeven regelmatig komt er een coach langs die ze voorziet van tips waarna ze zelf weer een tijdje vooruit kunnen.