Wat is De Rijdende Popschool

Bij De Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje. Om mee te doen met De Rijdende Popschool hoef je geen instrument te kunnen bespelen en je hoeft ook niets te huren of kopen. De muziekschool komt naar de dorpen toe met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie.

Wat doet De Rijdende Popschool

De Rijdende Popschool heeft een bijzonder concept: er wordt lesgegeven in de dorpen, want de muziekschool komt naar de kinderen (en volwassenen) toe. Een professionele bandcoach rijdt naar het dorp met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie.

De bedoeling van de Rijdende Popschool is om het maken van muziek voor zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen toegankelijk te maken. In de bandjes wordt vooral popmuziek gemaakt, waarbij de liedjes door de kinderen uitgekozen worden, in overleg met de bandcoach.

– Muziekles in je eigen dorp!

– Voor iedereen toegankelijk

– Gratis kennismakingsles

Samen muziek maken

In een bandje leer je snel en het is leuk om samen muziek te maken. Het is gebleken dat in dorpen vaak weinig voorzieningen zijn, met name op het gebied van muziek. Daarnaast heeft het maken van muziek een bindende factor. De bandjes geven regelmatig optredens in het eigen dorp (en ook wel daarbuiten), waardoor mensen bij elkaar komen.

Uitbreiden

De Rijdende Popschool heeft Garmerwolde als basis en is al een aantal jaar actief. Er zijn inmiddels popscholen opgericht in een aantal dorpen in de provincie Groningen en Drenthe. Dankzij subsidies van Leader en Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds kunnen de activiteiten flink uitgebreid worden. De Rijdende Popschool is dan ook altijd op zoek naar leuke dorpen en enthousiaste kinderen die graag een eigen popschool zouden willen.

Workshops

Naast lessen in dorpen geeft De Rijdende Popschool workshops op scholen en aan bedrijven. Op scholen kan onder meer een reeks van workshops gegeven worden die eindigt met een presentatie. Kijk voor meer informatie op onze pagina Workshops.

Jaarverslag

Jaarverslag van de De Rijdende Popschool: Jaarverslag 2016 De Rijdende Popschool