De Rijdende Popschool op school

Ook in de workshops van De Rijdende Popschool op scholen spelen leerlingen samen in een bandje. Ze hoeven geen instrument te kunnen bespelen. Leerlingen kunnen meebeslissen over welke popnummers ze willen leren spelen. Ook bieden we workshops aan waarbij deelnemers in tweetallen leren muziek te produceren op een computer. De groepsgrootte voor alle workshops is maximaal 12 leerlingen. In overleg kunnen we ook werkvormen voor grotere groepen aanbieden.

We bieden de volgende specifieke workshopvormen aan:

Play in a Band

Eénmalige workshop van 75 minuten waarbij in een les een popnummer wordt ingestudeerd.

Play a Gig

Reeks van 4 workshops van 75 minuten waarin 2 popnummers worden ingestudeerd. Op de laatste dag kan er een presentatie voor publiek gegeven worden.

Pop & Poëzie

Reeks van 4-8 workshops van 75 minuten waarin de tekst van een een bestaand popnummer wordt hertaald of herschreven en met de nieuwe tekst wordt ingestudeerd als band. Op de laatste dag kan er een presentatie voor publiek gegeven worden.

Beats & Lyrics One

Reeks van 2 workshops van 75 minuten waarin, in tweetallen, een beat geproduceerd wordt die online te beluisteren en te downloaden is na de workshop.

Beats & Lyrics Two

Reeks van 4 workshops van 75 minuten waarin, in tweetallen, een beat geproduceerd wordt en een raptekst geschreven en opgenomen. Het resultaat wordt   gepresenteerd op de laatste workshopdag.

Ableton Live (gevorderd)

Reeks van 4 workshops van 75 minuten waarin, voor deelnemers met voldoende kennis over het produceren van muziek op computers, wordt gewerkt aan een song in Ableton Live.

Andere workshopvormen:

Overleg over aanpassingen van het aantal workshops en de inhoud is natuurlijk altijd mogelijk. Ook andere workshopvormen zijn te bespreken. Zo hebben we ook al eens in 10 lessen, samen met leerlingen van een basisschool , de muziek voor de schoolmusical ingestudeerd. De leerlingenbandjes speelden bij de uitvoering live op het podium de begeleiding van de liedjes.