De Rijdende Popschool op school

Ook in de workshops van De Rijdende Popschool op scholen spelen leerlingen samen in een bandje. Ze hoeven geen instrument te kunnen bespelen. Leerlingen kunnen meebeslissen over welke popnummers ze willen leren spelen.  De bandjes bestaan uit maximaal 12 leerlingen. In overleg kunnen we ook werkvormen voor grotere groepen aanbieden.

De instrumenten die bespeeld kunnen worden zijn:

• Drums en percussie
  • Basgitaar
  • Gitaar
  • Keyboards
  • Zang

We bieden de volgende specifieke workshopvormen aan.

Play in a Band

Eénmalige workshop van 75 minuten waarbij in een les een popnummer wordt ingestudeerd. (1 groep van maximaal 12 leerlingen)

Play a Gig

Reeks van 4 workshops van 75 minuten waarin 2 popnummers worden ingestudeerd. Op de laatste dag kan er een presentatie voor publiek gegeven worden.

Write the Lyrics, Play the Song

Reeks van 4 workshops van 75 minuten waarin een tekst wordt geschreven op een bestaand popnummer en het nummer met de nieuwe tekst wordt ingestudeerd als band. Op de laatste dag kan er een presentatie voor publiek gegeven worden.

The Musical Liveband

Op veel basisscholen wordt het schooljaar afgesloten met een musical. Meestal met live acteren, zang en dans. Onder begeleiding van De Rijdende Popschool kan ook de muziek live gespeeld worden door één of meer bands met leerlingen van de school.

Andere workshopvormen

In overleg zijn ook andere workshopvormen te bespreken. Zo hebben we ook al eens in 10 lessen, samen met leerlingen van een basisschoool , de muziek voor de schoolmusical ingestudeerd. De leerlingenbandjes speelden bij de uitvoering live op het podium de begeleiding van de liedjes.

Projectvoorbeelden

• Op OBS De Kinderboom in Slochteren werken we van april t/m/ juni 2014 mee aan de schoolmusical.  Samen met bandcoach Vincent Kenter studeren 2 bandjes in 10 weken een aantal nummers in waarbij de leerlingen zelf de instrumenten bespelen. Bij de uitvoering in Het Kielzog 27 juni 2014 spelen de bands de nummers live, zodat de acteurs de liedjes kunnen zingen
  • Op OBS Togtemaarschool werken we in april en mei 2014 drie lessen aan het instuderen met 4 bandjes van 1 of meer nummers. De bandjes zullen in mei optreden op Pleinpop dat op het schoolplein van de school wordt gehouden en waar ook meer ervaren en zelfs professionele muzikanten spelen. Onder de andere optredende muzikanten zijn ook bandcoaches Robin Ijzerman en Vincent Kenter!
  • Op OBS De Wilgenstee geeft bandcoach Roderik van der Werff in het voorjaar van 2014 aan alle klassen van de school 10 algemeen muzikaal vormende lessen. De kinderen maken o.a. muziek met kleine percussie-instrumenten en studeren samen liedjes in.