Acts

Varkentje Rund Theatershow

Hou je vast voor de Rund-O-Rama! Michiel Hoving is de geestelijk vader van het vriendelijke varkentje dat bekend is van het Klokhuis. Hij komt met zijn muzikale vrienden een knotsgekke show verzorgen.

Molskin

De bandleden groeiden op in de jaren ’80, met de muzikale invloeden van donkere new wave tot italo-disco en new romance. Deze stijlen laten zich verrassend goed mengen. Het resultaat: fijne popsongs met een wavy synthpop-sound, waarin drumcomputer en synthesizers het fundament vormen voor bas, gitaar en zang.

Het Kanaal

Het Kanaal is een interdisciplinair Noord-Nederlands gezelschap. Met een bescheiden blend van muziek, poëzie en theater schetsen zij een grove impressie van de Nederlandse waterstaat en haar bevolking. Speciaal voor het Rijdende Popschool Festival speelt Het Kanaal een interactieve versie van de voorstelling GEMAAL.

Vera’s Charm

In het holst van de nacht schuilt een waarheid. En tussen grimmige muren van geluid verkondigt Vera’s Charm haar verknipte versie daarvan. Gewapend met slechts twee gitaren en een drumstel, dwaalt deze eigenzinnige Groninger indie band in de kille schaduw van postpunk en grunge.

Vivian Majoor

De pop/folk nummers  van deze songwriter en multi-instrumentalist zijn catchy, mede dankzij de sterke refreinen. Haar teksten gaan over liefde, wereldproblemen, verdriet, familie en acceptatie. Ze laat zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Lana del Rey en Courtney Barnett.

Publiekswinnaar Grunneger Laidjesfestival

Er zijn twee winnaars in deze liedjeswedstrijd voor zelfgeschreven liedjes, in het Gronings of een aanverwante taal. Een deskundige vakjury bepaalt de winnaar, maar het publiek mag ook een winnaar aanwijzen. De publiekswinnaar komt op het DRP festival optreden.

CYNN

Haar laid-back pop songs krijgen een bijzonder tintje door haar sferische gitaarpartijen, gevoelige stem en pakkende teksten, die vormgegeven worden door middel van haar loopstation en drumpad.

Hippe gasten

Op spetterende, ruige en swingende wijze speelt de band popliedjes voor kinderen. Maar ook ouders genieten mee, een feest voor jong en oud dus! Hippe Gasten, een echte pop- en rockband voor iedereen! Onder andere ook bekend in China!

Silke van Wijngaarden

Silke schrijft melancholische, melodieuze luisterliedjes. Met haar mooie kenmerkende stem brengt ze haar eigen nummers onder begeleiding van piano en gitaar. In 2016 won Silke Popsport Groningen en in 2017 bereikte ze de halve finale van PopGroningen Talent Award.

Big Band Coevorden

Veel muzikanten en verschillende instrumenten bij elkaar, dat is echt wat je noemt een big band! Ze spelen muziek uit het Great American Songbook en bewerkingen van latin, pop- en rocknummers. De Big Band Coevorden zal een workshop-achtig optreden doen, waarin uitgelegd wordt hoe je bigband jazz speelt.

Deck Bad Overtrack

Een Blues/Rock Band met als uitvalsbasis Nieuwe Pekela. Ze spelen vooral Southern Blues-Rock, maar soms wordt er een verrassende zijstap gemaakt naar de ‘Local’ Blues. naast eigen werk spelen ze nummers van onder meer Lynyrd Skynyrd, Tom Petty, The Traveling Wilburys en Neil Young.